Webdesign by Design KM - tvorba www stránek, webdesign, firemní identita (logo, vizitky) a reklamní grafika (letáky, plakáty)

Dne 18. 5. 2012 proběhla v Šumperku akce Den fascinace rostlinami

V pátek 18. května 2012 proběhla ve firmě Agritec Plant Research s. r. o. akce Den fascinace rostlinami, která byla součástí mezinárodní akce Fascination of Plants Day.

V rámci akce seznámili odborní pracovníci firmy Agritec Plant Research s. r. o. studenty šumperských škol s rostlinami, kterým se firma věnuje při výzkumu a šlechtění.

Studentům byly promítnuty dva naučné 15minutové filmy (Věda pro len, Co Mendel netušil), které byly doplněny krátkými přednáškami výzkumníků. Studenti se dověděli základní informace o tvorbě a uchovávání genových zdrojů, genetice a šlechtění rostlin, výrobě osiv pro zemědělství, významu luskovin, olejnin a technických plodin (lnu, konopí). Seznámeni byli také se způsobem měření meteorologických dat na meteorologické stanici.

Na závěr jim byla předvedena zemědělská technika využívaná při pěstování plodin a zemědělských pokusech. Akce se zúčastnili studenti a učitelé těchto škol:

  • Střední odborná škola, Zemědělská 3, Šumperk – 66 studentů
  • Gymnázium Šumperk – 47 studentů
  • Základní škola Šumperk, Šumavská 21 – 61 žáků

Fotogalerie:

Den fascinace rostlinami Šumperk
Den fascinace rostlinami Šumperk
Den fascinace rostlinami Šumperk
Den fascinace rostlinami Šumperk
Den fascinace rostlinami Šumperk

« zpět na seznam aktualit